Što znači riječ twerk. Twerk (2024)

Sa zapada su nam dovedene sve vrste modnih trendova, a jedan od njih je "Twerk". Ova je riječ posuđena iz engleskog slenga "Twerk" ili "Twerking" - "Twerking". Ovaj se izraz odnosi na ples u kojem glavni pokret izvode bokovi.

Mnogi su muškarci s velikim praskom prihvatili novi ples, spremni su satima gledati što lijepe djevojke rade opuškom. Nevjerojatno je što s izvrsnim fizičkim treningom možete učiniti s ovim dijelom tijela.
Nakon što su prvi put pogledali video "Twerk", većina muškaraca jednostavno izgubi čeljust, jer su prvi put u životu vidjeli kako im se kukovi kreću u brzom ritmu zdesna ulijevo, gore-dolje i kreću se u valovima. Ovo je nezaboravan prizor.

U usporedbi s plesom "Twerk", takvi neozbiljni i zabranjeni plesovi u prošlosti poput vratova i uvrtanja ne mogu se usporediti s novim pozama i eksplicitnim pokretima.
Zapanjit ćete se, ali ovaj je ples zabranjen u nekoliko saveznih država u SAD-u. Čudno zar ne? Ali što je s tolerancijom i slobodom izbora?
Ova je okolnost povećala popularnost ovog seksi plesa. Treba pronaći video tutorial "Twerka" da bi se shvatilo koliko je ovaj ples težak i energetski potrosan.
Da biste izveli zaista vrijedan ples, morate biti u izvrsnoj fizičkoj formi.

Odakle ples Twerk?

Ako odemo na Wikipediju, doznajemo da je najvjerojatnije ovaj erotski ples nastao u gradu New Orleansu, a njegova pojava povezana je s hip-hop glazbom, poznatijom kao "Bounce music".
Početak masovne distribucije "Twerka" povezan je s širenjem hip-hop videa, a puno kasnije sredinom 2000-ih postalo je moguće gledati video tutorijale čak i na YouTubeu.

"Twerk" se temelji na drevnim afričkim plesnim tradicijama koje su prodrle u Sjedinjene Države zajedno s crnim robovima. Amerika je uz pomoć robova postala napredna i bogata država.

Vrste afričkih plesova toliko su raznolike i brojne da su čak i sami Afroamerikanci zbunjeni u njima. "Twerk" je njihov ženski dio koji se temelji na energičnim pokretima bokova.
U 90-s godinama, kad je ovaj ples tek stjecao popularnost, slavu mu je dodala pjevačica Miley Cyrus, koja je jednom rekla da je "Twerk", prema njenom mišljenju, prekrasan i besmislen projekt fermentacije ljudskog duha.
"Senseless" je definitivno, ali "prekrasan" - okus i boja, kako kažu, nema prijatelja.

Nema sumnje da je lekcija "Twerka" da su djevojke učinile još jedan korak prema feminizaciji društva, kada se potpuno odbacuju napisana i nepisana pravila, a osobna sloboda smatra najvažnijom.
Sada muškarcima ostaje da se bave ovim plesom, jer zaista imaju što tresti

Tko je Miley Cyrus?

Ovo je popularna američka pjevačica koja je rođena godine 1992godine u gradiću Nashvilleu. Od malih nogu je sanjala da postane umjetnica i 12godine napokon ostvarila svoj san da dobije glavnu ulogu u TV seriji "Hannah Montana". Ova serija donijela joj je prvu slavu i puno novca.
Pjevačica je postala tek godine 2007do danas joj život teče između Hollywooda i koncertnih dvorana.Danas je Miley Cyrus glumila u 16slike i snimljene 5albume, napisao knjigu i sudjelovao u sedam video isječaka.

Twerk videozapisi

Netko twerk smatra vrhuncem vulgarnosti i zahtijeva zabranu izvođenja provokativnog plesa na javnim pozornicama. Netko, naprotiv, nastoji naučiti umjetnost ispravnog izvođenja pokreta i siguran sam da je ovaj twerk lijep, erotičan i nevjerojatno koristan za figuru. Prije nego što odlučite je li stil vulgaran ili ne i vrijedi li iskoristiti lekcije twerka, poželjno je upoznati se s poviješću pojave plesa.

Malo povijesti

Zapravo, twerk ples pojavio se prije više od 20 godina, a glavni mu je izvor bio takav glazbeni smjer kao južnoamerički rap. Konkretno, pojava novog stila nazvanog "bounce" započela je u New Orleansu i Miamiju 90-ih godina prošlog stoljeća.

Glavna razlika između "bounce" i popularnog hip-hopa bila je u prisutnosti opscenih tekstova, što se nije sporo odražavalo na plesne pokrete, koji su se sastojali od rotacije s praktički otvorenom stražnjicom.

U Rusiji su go-go plesači u noćnim klubovima naširoko koristili odskočne elemente. Najvjerojatnije, erotska rotacija kuka ne bi bila široko rasprostranjena među mladima da nije bilo ljubavi Miley Cyrus za ekstremne akcije. Na dodjeli MTV nagrada za 2013. pokazala je svoju sjajnu kontrolu nad tijelom, izvodeći uživo nevjerojatno uzbudljiv ples ispunjen skrivenim podtekstom.

Od tada je ples započeo pobjednički marš širom svijeta, postupno postajući sastavni dio kulture mladih. Usput, da bi doista postigla efekt i doslovno prikovala pažnju publike prema svom papi, plesačica mora imati uistinu vitku figuru.

Da bi se nastava održala s maksimalnim učinkom, poželjno je ne zanemariti savjete iskusnih instruktora:

Inače, ples twerk smatra se izuzetno zdravim. Primjerice, omogućuje vam stalno održavanje potrebnog tonusa mišića, rješavanje celulitne kore u području stražnjice, poboljšanje cirkulacije krvi, pa čak i smanjenje stupnja boli tijekom menstruacije. Nakon čitanja preporuka, možete započeti s podučavanjem provokativnog plesa.

Kako naučiti plesati twerk: metoda prva

Ako želite svladati ples, morate sjesti tako nisko da možete s pouzdanjem održavati ravnotežu. Stopala bi trebala biti okrenuta sa strane. Za twerk je odabrana najgrublja glazba. Međutim, trebate započeti izvodeći polagane pokrete, ubrzavajući tempo dok savladavate tehniku.

Stražnjica se odgurne unatrag, kao da će sjesti na stolicu. Ruke se stavljaju na bokove. Gornji dio trupa trebao bi biti u ravnom položaju i gledati ispred sebe. Ako želite ponoviti skandalozni ples Miley Cyrus, možete se nagnuti naprijed za 45 °, prenoseći svoju težinu na nožne prste.

Trebali biste okretati stražnjicu naprijed-natrag, pomažući si palčevima kad gurate kukove naprijed, pritiskate donji dio leđa, a ostatkom prstiju kada se pomičete unatrag, odmarajući se na kostima kuka. Ako uporaba ruku nije baš prikladna, dopušteno je jednostavno ih ispružiti ispred sebe i, povezujući prste u bravu, nježno ih njihati u skladu s pokretima.

Kukovima morate tresti brzim tempom, sjećajući se da držite ravna leđa mirnima.

Kako plesati twerk: metoda dva

Dok stojite, ruke morate nasloniti na pod, lagano savijajući koljena i okrećući nožne prste na strane. Izvrsno će biti držati ravnotežu onima koji su u stanju u ovom položaju nasloniti dlanove na pod.

Morate vrlo aktivno protresti stražnjicu, brzo ispravljajući i savijajući noge. Možete plesati jednostavne ulične pokrete gurajući stražnjicu natrag, a zatim ih pomičući naprijed. Ako je ukleta slava Miley Cyrus, vrijedi pokušati pomaknuti kukove po vodoravnoj liniji - s jedne na drugu stranu.

Lekcije uz zid: Treća metoda

Povukavši se od zida za oko 65 cm, okrenite stražnji dio glave prema njemu i zauzmite željeni položaj. Odmah treba napomenuti da ova metoda zahtijeva dobru koordinaciju, stoga je nepoželjno izvoditi čak i osnovne pokrete u stanju laganog pijenja, na primjer, na zabavi.

Ruke bi se trebale čvrsto nasloniti na pod dlanovima. U ritmu glazbe bokovi se podižu što je više moguće, težina se prenosi na ruke. Nogama hodaju po zidu, savijajući koljena. Počinju tresti kukovima i postupno stavljaju jednu, a zatim drugu nogu u ispravljeni položaj na zid s razmakom između njih - 30-35 cm.

Trajanje plesa obično ne prelazi minutu, jer za izvođenje osnova morate imati stvarno jake ruke i rameni pojas. Nakon završetka plesa, noge se naizmjenično spuštaju na pod.

Možete imati različite stavove prema plesu u stilu koji je danas popularan. Međutim, ne može se poreći da će za trening biti potrebna izvrsna fizička spremnost, maksimalno strpljenje i želja.

Ples na plijenu i njegove razne manifestacije odavno nisu egzotični. U klubovima vrve školarke koje odjednom odluče da nisu ništa gore Miley Cyrus , a provincijski plesni klubovi nude i najbeznadnijim da savladaju tajne prkosnih pokreta, naučivši koje možete otići na snimanje spota Nikija Minaja. U našem novom materijalu odlučili smo otkriti odakle potječe ples plijena, u kojem su plesovi fokusirani na žensku stražnjicu i kako ti primitivni pokreti stječu popularnost u različitim dijelovima planeta.

Možda jedan od prvih plesova u kojima se aktivno koristila stražnjica bio je trbušni ples, posebno voljen od Ruskinja. Pojavio se na Bliskom istoku, a spomen na njega nalazimo u tekstovima putnika mnogo prije pojave kršćanstva. Smatra se da je ovaj ples bio poseban ritual za drevne žene prije poroda: na taj im je način pomogao da formiraju skupinu mišića koji nisu uključeni u uobičajeni život i ublaže bol tijekom poroda. Međutim, mnogi povjesničari imaju tendenciju vjerovati da drevni trbušni ples nema nikakve veze s onim koji su mnogi navikli viđati danas, objašnjavajući to stoljetnom dominacijom islama, u kojoj je ženski izgled nespojiv sa slikom današnjeg plesačice. Prema tome, moderna interpretacija plesa stvorena je krajem 19. stoljeća u Europi pod utjecajem orijentalnog folklora i mitologije. Važnu ulogu u tome odigrala je potražnja tadašnje publike za tajanstvenom kulturom Istoka.

Takozvana Malayah (M "alayah) smatra se eksplicitnijom verzijom trbušnog plesa i najstvarnijom arapskom hip-hop verzijom plesa s plijenom. Međutim, od svog prethodnika vjerojatno je samo posudio kostime: sva glavna pažnja u ples je usredotočen na bokove plesača koji u. Uvijaju razne geometrijske oblike u raznim pozama. Sve to ukrašava zabavljača koji skuplja novac od publike i baca novčanice na djevojke tijekom plesa. Da biste Malaju vidjeli uživo, trebate zatražiti vjenčanje prijatelja koji živi negdje u regiji Perzijskog zaljeva, a također se nadati da nije pravovjerni musliman, jer ples, sudeći prema brojnim komentarima na YouTubeu, kod posljednjeg ne izaziva pozitivne emocije .

Kvassa-kvassa

Afrika i Latinska Amerika postale su još jedno središte za rađanje hip dancea. I ako u slučaju prvog govorimo o brojnim varijacijama ritualnih plesova oko vatre, pokreti koji su donekle nalikovali riječima u neverbalnoj molitvi i manifestacijama seksualnih emocija, onda je u drugom slučaju ples plesa moderni južnoamerikanci rođeni su kao rezultat kulturnog utjecaja konkvistadora koji su donijeli kulturu različitih plemena kontinenta koja ima svoj okus.

Jedan od pradjedova modernog twerka, porijeklom iz Afrike, može se smatrati plesom popularnim 1970-ih pod nazivom kwassa-kwassa. Potječe iz Republike Kongo, odakle se proširio i u druge afričke države.

Prkosnija verzija afričkog plesa plijena tradicionalni je ples naroda zapadne Afrike, nazvan mapuka. Glavna pažnja u mapuku usmjerena je na ženske bokove i stražnjicu, same se djevojke tijekom pokreta ne okreću ni prema gledatelju. Neki su vladini službenici Mapuku smatrali previše eksplicitnim, a, na primjer, na Obali Bjelokosti 1998., javno izvođenje plesa bilo je zabranjeno.


Što znači riječ twerk. Twerk (1)

Reggaeton

Latinoamerički plesovi, na koje utječe španjolsko-portugalska kultura, spadaju u najsenzualnije i najemotivnije; i zbog neobjašnjive ljubavi južnoameričkih muškaraca prema velikim oblicima, njihove žene nisu mogle ne usredotočiti pažnju publike na njihove zadnjice, što se odrazilo na mnogim plesnim dvoranama i narodnim plesovima stanovnika kontinenta i obližnjih otoka.

Simetričan odgovor na američki twerk bio je istoimeni glazbeni žanr i ples koji su se pojavili početkom 1990-ih. Panama i Portoriko smatraju se rodnim mjestom reggaetona, gdje se tradicionalna glazba Jamajke prvi put križala s američkim hip-hopom. Reggaeton je brzo postao popularan među hispanskim zemljama, kao i migrantima koji žive u Sjedinjenim Državama. Pokret u reggaetonu je brza rotacija i tresenje kukova, ako postoje dva koja plešu, a to su muškarac i žena, onda se podrazumijeva da žena okreće leđa partneru i čini iste pokrete, dodirujući njegovo međunožje.

Međutim, priroda potonjih pokreta prilično je kontroverzna, jer mnogi svoje rođenje pripisuju brazilskoj lambadi, partnerima Patricka Swayzea u Prljavom plesu i kubanskim prostitutkama (vlasti Otoka slobode već dugo vremena uskraćuju status domovina ovog plesa), koji je na taj način mamio turiste dolarima (jer sovjetski građani nisu tako plesali). Takozvani grind (od engleskog grind - mljeti) i njegovi latinoamerički sinonimi sandungueo i perreo stekli su nevjerojatnu popularnost zbog eksplicitne seksualnosti i brzo se proširili svijetom, dosežući diskoteke u ruskim školama 2000-ih. Svaki učenik alfa škole koji se samopoštovao u to je vrijeme bio dužan zagrliti svog kolegu iz razreda (a ako je imao sreće i srednjoškolca) i kretati se podsjećajući na znate što.

Reggaeton je iz očitih razloga izazvao kontroverzu među mnogim političarima koji su u različito vrijeme pokušavali zabraniti njegovo javno izvođenje. Tako je, na primjer, javna osoba i glumac Velda Gonzalez, popularna u Portoriku i Dominikanskoj Republici, vodila cijelu kampanju protiv ovog plesa, međutim, kako je povijest pokazala, nije uspio.

Bodežljiv

Tvrđa verzija reggaetona i njegovih izvedenica je ples nazvan bodež. U svoj svojoj akciji, ples prikazuje seksualni čin, i bez nepotrebne senzualnosti i sofisticiranosti. Štoviše, sadrži elemente hrvanja i razne akrobatske korake. Vlasti Jamajke pokušale su zabraniti bodež, pokušale su ograničiti distribuciju glazbe, pod kojom se, zapravo, izvodi ova akcija, lokalni liječnici zabilježili su prijelome muških reproduktivnih organa i upozorili na to, ali ništa nije pomoglo. Širenjem Interneta naučili su o bodežima u Europi i čak su počeli održavati tematske festivale.

Još jedan ples porijeklom iz Južne Amerike je Surra de Bunda (u prijevodu s portugalskog "stražnji udarac" ili "kazna za dupe"). Njezini autori smatraju se članovima brazilske skupine Tequileiras do Funk. Ples je privukao pažnju sredinom 2010. godine i brzo je postao viralan. Za njegovo izvršenje potrebno je najmanje dvoje ljudi, muškarca i žene. Muškarac sjedi na podu i proteže noge, dok djevojka počinje plesati oko njega. Zatim baci obje noge preko ramena svog partnera i savije ih u koljenima uz glazbu.

Najuzdržaniji prethodnik trenutnog twerka je kvrga (od engleskog bump - udarac). Bump je svoj razvoj dobio zahvaljujući širenju diskoteke u SAD-u i Europi sredinom 1970-ih, naime pojavom nekoliko skladbi, poput "The Bump" britanskog benda Kenny, disko hita "Lady Bump" u izvedbi Penny McLean i "Odustani od funka" Georgea Clintona i Parlamenta. Tijekom plesa partneri se međusobno sudaraju s bokovima, sve to u modernoj stvarnosti izgleda prilično bezazleno, ali sedamdesetih je godina izazvalo osuđujuće komentare starije generacije.

Plesni ples u Sjedinjenim Državama ima dugu povijest, obično povezan s imigrantima iz Južne Amerike i Afroamerikanaca, ali ime twerk svima poznato se pojavilo početkom devedesetih. Rođenje riječi povezano je s hip-hop scenom New Orleansa i takvim glazbenim žanrom kao što je bounce. Po prvi puta riječ se čuje u skladbi DJ Jubilee "Do the Jubilee All" 1993. godine. Vjeruje se da se naziv temelji na riječima "twist" i "trzaj".

Do službenog priznanja riječi od strane Oxfordskog rječnika, ostale su još dvije godine, a sam ples tek je počeo poprimati oblik na koji smo navikli. Hip-hop dvojac The Ying Yang Twins, koji je objavio video za pjesmu "Zviždite dok radite", također je od velike važnosti za popularizaciju twerka. Tada se prvi put o riječi, kao i o samim pokretima, koji su se prije toga, ako su imali, tada sasvim drugo ime, počeli govoriti u okviru svih SAD-a. Početkom novog stoljeća ples izlazi iz podzemlja i prestaje biti privilegija Afroamerikanaca. Dakle, 2006. Justin Timberlake već pjeva o twerku, a zatim i o ostalim bijelim izvođačima.

2009. pojavljuje se na YouTubeu kanal , kojem mnogi pripisuju važnu ulogu u popularizaciji twerka. Na njemu dvije tinejdžerice koje se nazivaju Twerk Team pokazuju takvu umjetničku izvedbu da više nije moguće twerka nazvati običnim drhtavim magarcem.

2013.-q možemo smatrati godinom kada je pomama za twerkom postala kritična: svi je plešu, od mršave Miley Cyrus, koja se, čini se, nema što tresti, do djevojaka iz Sibira.

Može se samo nagađati što će se s twerkom dogoditi u budućnosti. Možda će sljedeći korak biti stvaranje twerk kruga u osnovnoj školi ili seoskoj palači kulture. Unatoč tome, ludilo za potonjim može se objasniti popularnošću hip-hop kulture koja je od ranih 2000-ih napustila podzemlje i postala mainstream, a s njom su svi prateći atributi migrirali u prtljagu običnog pribora bijeli tinejdžeri.

glavna stvar je svećenik

Twerk ili Twerking je ples u kojem glavni pokret čine bokovi, odnosno plijen.

Nevjerojatno je kako profesionalci majstorski savladavaju ovaj naizgled stacionarni i neaktivni dio tijela. Video s twerka daje nevjerojatnu sliku o tome kako "Poop" u izvedbi plesača hoda i lijevo i desno, i od vrha do dna, i trese se, i svjetluca ... Samo cirkuski čin.

Očito su pokreti twerka, poze plesača toliko neozbiljni i otvoreni da su, u usporedbi s njim, svakakvi preokreti, vratovi, čak i hip-hopovi minueti osamnaestog stoljeća. Došlo je do točke da je u nekim državama Amerike bilo zabranjeno plesati twerk. I možda su zato videozapisi s poukama twerka vrlo popularni na webu i mnogi žele naučiti kako plesati twerk.

U nekim državama SAD-a twerkanje je zabranjeno

Iako to nije lako postići. Dovoljno je pogledati video lekciju o twerku kako bismo se uvjerili u složenost, i što je najvažnije, u potrošnji energije plesa. Da biste plesali twerk, trebate puno fizičke pripreme.

Domovina - New Orleans?

Prema Wikipediji, podrijetlo izraza "Twerk" ("Twerking") nije jasno. Poznato je samo da potječe iz južnih država Sjedinjenih Država, možda posebno iz New Orleansa, na temelju tradicionalnih afričkih plesnih tradicija, koje su prodirale u Sjevernu Ameriku s crnim robovima, koji su tamo dovedeni u milijunima tijekom ere početna akumulacija kapitala.

Afrički plesovi su beskrajno raznoliki, ali ženski dio njih, a twerk je samo ženski ples, zasnovan na djelovanju donjeg dijela tijela. Ples twerk nastao je 90-ih godina prošlog stoljeća, popularan je postao zahvaljujući pjevačici Miley Cyrus, koja tvrdi da "Portret besmislene i lijepe fermentacije ljudskog duha"... Teško je vrijedno raspravljati se s Miley o "besmislu", ali "lijepo" je poput nekoga.

Jasno je samo jedno, pouka twerka je da je čovječanstvo učinilo još jedan mali korak prema apsolutnoj slobodi, kada se odbacuju nepisana pravila ponašanja, moralni zakoni i načelo permisivnosti u prvom planu. Sad su na redu muškarci. Imaju se i s čime tresti, posebno kad vide kako twerk pleše.

Miley Cyrus

Poznata suvremena američka glumica i pjevačica. Rođena je 1992. godine u američkom gradu Nashvilleu u umjetničkoj obitelji. U dobi od 12 godina, zahvaljujući ustrajnosti i, naravno, talentu, dobila je glavnu ulogu u jednoj od televizijskih serija. Serija joj je donijela slavu i novac. Miley Cyrus počela je samostalno nastupati kao pjevačica 2007. godine. Nedavno, glumica nastavlja uspješno kombinirati svoj rad u Hollywoodu s nastupima na sceni. Ukupno je Miley glumila u 16 filmova, objavila 5 albuma s pjesmama, sudjelovala u produkciji sedam video isječaka i napisala knjigu.

Twerk video

Modni plesovi međusobno se zamjenjuju, i što dalje, to brže. Svaki put se može čuti nezadovoljstvo gunđanja obožavatelja prethodnog dominantnog trenda, koji s nepromjenjivom ustrajnošću tvrde da "nikada nisu vidjeli takvu ogorčenost", a "u njihovim je godinama sve bilo drugačije".

Od tanga do twerka

Dovoljno je podsjetiti da se tango, tijekom ulaska u plesnu kulturu, smatrao nečim opscenim i neprihvatljivim za pristojne mlade dame. Bilo je i puno kontroverzi oko jazza, ali oni su zamrli nakon pojave rock and rolla, twista i vrata. O disko plesu se zapravo nema gotovo ništa reći: stariji su uzdahnuli sretno, vidjevši takvu smirenost u redovima mladih, ali sredinom osamdesetih pojavio se break dance, koji je postao još jedan izazov konzervativizmu i ogromna pomoć plesu čistačice dvorana (mladi su se, valjajući se i vrteći se, vlastitom odjećom brisali podove).

A sada twerk. Ovo je seksualno provokativan ples u izvedbi djevojaka. Postao je moderan relativno nedavno, iako se pojavio prije više od dva desetljeća. Energični evokativni pokreti ritmičke glazbe s dvosmislenim (a ponekad i jednoznačnim) tekstovima sami po sebi nisu ništa novo. Ali postoji nešto što razlikuje twerk od niza drugih modernih plesova - "gromade".

Što znači riječ twerk. Twerk (2)

Glazbena osnova

Izvođenje novog plesa na staru glazbu nije zanimljivo. Međutim, u svijetu masovne kulture nikada nije bilo potpuno novih stilova, u svim je slučajevima uočen određeni kontinuitet. Prema mnogim uspješnim promotorima, za komercijalni uspjeh stil mora imati elemente novosti, ali istodobno mora podsjećati na nešto što se dogodilo prije, inače javnost jednostavno neće shvatiti cijelu revolucionarnu prirodu ideje.

Glazbena baza, na osnovi koje je nastao twerk, vrsta je repa, karakteristična za južne države SAD-a (Louisiana, Tennessee, Georgia, Florida). Drugo ime je bounce (prevedeno kao hvalisanje, ali čime se plesači hvale, priča će ići u nastavku). Pioniri stila početkom devedesetih bili su reperi Luke, Wreckx-n-Effect, DJ Jubilee, Cheeky Blakk, Ying Yang Twins i drugi glazbenici s teško čitljivim i gotovo neizgovorljivim nadimcima.

Najviše je odskočila Jucy J, bivša pjevačica grupe Three 6 Mafia iz Memphisa u državi Tennessee. Upravo je on snimio pjesmu "Bandz A Make Her Dance", u kojoj hvalisavo tvrdi da će svi koji čuju njezine zvukove sigurno početi "twerkati".

Što znači riječ twerk. Twerk (3)

Što znači riječ "twerk"?

Jedan od ključeva uspješnog promicanja novog glazbenog ili plesnog stila kratko je, zarazno i \u200b\u200bdopadljivo ime. Ova pucketava suglasnost u potpunosti ispunjava sve kriterije moderne promotivne umjetnosti.

Prema svojoj morfologiji, "twerk" je izvedenica od riječi "uvijanje", odnosno uvijanje i "trzanje", što znači "povlačenje". Kao i u mnogim drugim slučajevima, naziv plesa u službenom značenju ne odražava njegovu suštinu, on ima određeni element ezoterizma (razumijevanje samo onih koji znaju o čemu se radi). Isto je bilo i sa rock 'n' rolom, čiji naziv zapravo znači ne toliko "zamah i vrtlog", već nešto sasvim drugo ... U žargonu mladih riječ "kreten" ima još jedno značenje, i to je prevedeno kao "masturbacija" ...

Tehnička osnova plesa

Dakle, s podrijetlom imena i glazbe sve je manje-više jasno. Ostaje saznati najvažnije, naime, kako plesati twerk. Nije tako lako kako zvuči. Kao i u svakom plesu, sve započinje položajem nogu. Trebali bi ih saviti, što će osigurati određenu slobodu kretanja bokovima, a oni igraju glavnu ulogu. Tada biste trebali naučiti dva glavna pokreta: "tresti", odnosno tresti i "hip-roll" - rotacija kukova. Obje imaju mnogo mogućnosti, ali imajte na umu da ramena moraju biti na istoj razini. Svladavši ovo pravilo, možete prijeći na okretanje gornjeg dijela tijela. Izvodi se u smjeru suprotnom od kukova: ako se prsa okrenu udesno, onda stražnjica ulijevo i obrnuto.

Što znači riječ twerk. Twerk (4)

Slika koju je stvorio twerk

Ovladavanje pravilnim pokretima nije sve. Ples twerk poprima određenu sliku koju svaki njegov izvođač nastoji stvoriti. Erotska komponenta pokreta vrlo je važna i nadilazi samo prave korake. Da biste razumjeli kako naučiti twerk, trebate osjetiti ovaj ples, da biste se neko vrijeme osjećali kao korektna i dobro odgojena djevojka, koja je odjednom odlučila izaći punim plućima. Ova slika ne odgovara svima, ali vrijedi eksperimentirati. Posebno odgovara onim djevojkama koje se imaju čime protresti i uviti, no mnogo je slučajeva kada mršave djevojke postignu stopostotni hit.

Bez sumnje, blagodati osjećaja slobode i vlasništva nad vlastitim tijelom, što daje twerk. Ovo je energičan ples koji zahtijeva emocionalni i fizički stres do krajnjih granica, a ponekad i izvan njega.

Koliko će trajati twerk moda, nije poznato. Možda će ga zamijeniti novi ples, još izražajniji. Čekaj i vidi!

Što znači riječ twerk. Twerk (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 6406

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.