Afkicken van suiker met deze 7 slimme tips – Nadia's Healthy World (2024)

Geplaatst op

door Nadia

Categorie:

  • Afvallen

Afkicken van suiker met deze 7 slimme tips – Nadia's Healthy World (1)

Het kost je een beetje wilskracht, maar je zal merken dat het de moeite waard is. Let vooral op hoe fit je wordt na het afkicken van suiker.

Doelstelling formuleren

Waarom wil je afkicken van suiker? Is het omdat je te dik bent? Of omdat je je beroerd en moe voelt? Ben je bang om ziek te worden? Als je een goede doelstelling kan formuleren zal dit een sterke drijfveer voor je worden en ga je het langer volhouden.

80-20 regel

Van zondagnamiddag tot vrijdagnamiddag mag je dus geen snelle koolhydraten eten. Onder snelle koolhydraten verstaan we brood, witte pasta, witte rijst, snoep en bewerkte voeding. Je haalt alles uit de kast wat je in verleiding kan brengen en vrijdagnamiddag leg je alles terug, behalve de bewerkte voeding. Wat mij betreft mik je die meteen de kliko in, want laat dat nu de chanel onder alle gifproducten zijn. Tot vrijdagnamiddag ga je dus meer groenten eten en ontbijten met havermout tot je zelf in havermout begint te veranderen. Na vrijdag mag je weer iets lekkers, dus hang in there and be strong. Het klinkt allemaal zo streng, maar in de praktijk valt het echt mee.

Afkickverschijnselen

Afkicken van suiker kan in het begin erg heftig zijn. Jouw lichaam zal zich afvragen waar de portie zoetigheid blijft, de benzine die jou overdag levendig houdt. Hou er rekening mee dat je dus beroerde dagen tegemoet gaat. De intensiteit en duur van de symptomen verschillen per persoon. Sommige mensen hebben twee dagen last, terwijl anderen iets meer moeite hebben om van dit zoete gif af te komen. Daarom is een mentale voorbereiding ontzettend belangrijk. Stel je er op in dat je misschien de volgende symptomen zal ervaren: hoofdpijn, misselijkheid, moodswings en een onrustig gevoel. Drink veel water en hou vol.

Voorkomen is beter dan genezen

Door zoete voedingsmiddelen uit het zicht te halen verminder je de kans op de drang naar zoetigheid. Liefde maakt blind, zeggen ze, maar suiker maakt je para , dus vermijd plekken met zoetigheden, zoals bakkerijen en snoepwinkeltjes. Als je een sterke drang hebt, probeer dan een glas water te drinken en even een frisse neus te halen.

Alternatieven bedenken

De volgende stap is dat je naar de winkel gaat en producten koopt die afwijken van jouw normale voedingspatroon, maar waar je wel een volle maag van kan krijgen. Het is niet de bedoeling dat je komende week honger gaat lijden. Koop voldoende groentenhavermout enquinoa. Check mijn pinterest feed voor inspiratie of neem een kijkje in mijn receptenindex. Daar vindt je alle koolhydraatbeperkte gerechten die voedzaam en lekker zijn. Vergeet de Lidl toppers niet, want bij Lidl krijg je de beste prijs-kwaliteit.

Hydrateren

Veel water en kruidenthee drinken kan helpen om de afvalstoffen in je lichaam te verwijderen. Ook kan het de migraine draaglijker maken. Je hoeft niet de hele dag aan de kraan te hangen, maar ongeveer twee glazen per uur drinken is een goed idee, vooral tijdens de eerste dag.

Sporten

Als je de moeite doet om twee tot drie weken te gaan sporten zal je vanzelf merken dat het na deze periode best wel fijn is om te bewegen. In het begin is het pittig en ga je het als een marteling ervaren, maar na een tijd wil je niets anders. Tijdens het sporten wordt het lichaam belast waardoor er pijnprikkels worden afgegeven aan de hersenen. Vervolgens gaat de endorfineproductie flink omhoog, verlies je op termijn vet en wordt de drang naar suiker steeds minder. Heb je geen tijd om te sporten? Probeer dan 30 minuten stevig te wandelen in de buitenlucht.

Heb jij last van een suikerverslaving of ben je succesvol afgekickt van suiker? Als je na het lezen van dit artikel graag mee wil doen dan kan je je aanmelden op de facebookgroep Foodies. Daar kan je slimme tips zien zodat je grip kan krijgen op suiker.

(Visited 18.118 times, 1 visits today)

  • #suiker #suikerverslaving #zoet #afkicken

Afkicken van suiker met deze 7 slimme tips – Nadia's Healthy World (2)

Nadia

Salaam/hoi,

Mijn man en ik willen ons ook wagen aan deze leefwijze, alleen lust ik dus absoluut geen havermout. Heb je misschien een tip hoe wij deze het beste kunnen eten?
Weet je ook of deze manier verantwoord is voor mijn kinderen van 1 en 3? Zou natuurlijk perfect zijn als zij hier ook aan mee kunnen doen, daar ze nu nog doen wat wij ze opdragen en ik dan ook niet verleid word om ook een boterham mee te eten. Ben namelijk gek op brood!
Ik ben benieuwd.

Veel liefs..

Beantwoorden

Alaykoem assalam, hallo Narjisse. Je kan ’s morgens ook beginnen met twee stukken fruit, noten, stukken kaas, gebakken eieren, gekookte eieren, yoghurt of volkoren brood ( echte volkoren brood dan). Het is handig als je in het begin alle snelle koolhydraten uit jouw eetpatroon verwijdert en dan stilletjes langzame koolhydraten implementeert zoals volkoren pasta, volkoren brood. Probeer meer groenten te gebruiken dan aardappelen. Voor kinderen zou ik vooral opletten dat ze niet meer eten dan dat ze verbruiken. Vooral bewerkte voeding kan hier erg tricky zijn (koekjes, chips etc..). Als je dit dagelijks geeft zou je hier in kunnen gaan verminderen en hen leren om dadels, noten en meer groenten te eten.

Geldt dit alles ook voor een tachtig jarige?

Beantwoorden

Jazeker, het geldt voor iedereen die zijn/haar lichaam de beste gezondheid gunt.

Beantwoorden

Wat zijn de hoeveelheden van porties die ik bijv bij ontbijt mag hebben. Ik mis dat nl in veel koolhydraatarm diëten. Gr Wilma

Beantwoorden

Kunt u ook aangeven hoeveel een portie per maaltijd is? Ik mid dat nl in heel veel koolhydraatarm diëten. Vr gr Wilma

Beantwoorden

Ik zou zeggen, naar behoefte. Al eet je ‘anders’, je moet geen honger lijden.

Beantwoorden

Ik heb zelf pcos. Ik heb 4 kinderen en een man. Ik moet zeker 25-30 kg afvallen alleen vind ik de knop omzetten best lastig. Ik ben wel wat bewuster aan het worden met eten, alleen de suikerverslaving overheerst nog. Hoe kan ik die doorbreken in een chaotisch gezin.

Beantwoorden

Help,
Ikben suikerverslaafd en wil daarvan afkicken.
Elke dag sta ik moe op,geen energie.
Ik sport wel beetje maar niet genoeg (de energie).
Ik zou ook graag lactose en glutenvrij (darmproblemen)willen beginnen.
Wie heeft tips en tricks.
Wat moet er weg uit mijn kast, wat komt in de plaats?

Beantwoorden

Hallo Nadia,
Dank je wel voor deze tips. Vooral dat je waarschuwt voor afkickverschijnselen.

Beantwoorden

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Afkicken van suiker met deze 7 slimme tips – Nadia's Healthy World (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated:

Views: 5910

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.